Route die we varen

We komen langs de volgende plaatsen:

Amsterdam
vertrekklaar maken.

IJmuiden
Vertrek; afscheid nemen en uitzwaaien.

Tenerife
vaste onderdelen van het programma: uitwisseling met een lokale school & beklimming van de Teide

Kaapverden
In 2014 aan het programma toegevoegd vanwege de geweldige natuur.
programmaonderdelen: een hike over het prachtige eiland en natuurlijk inkopen voor de oversteek.

St. Eustatius
Nieuw aan de route toegevoegd dit jaar.
Op het programma staat een uitwisseling met de lokale middelbare school

St Maarten
Sint Maarten is met name toegevoegd aan het programma vanwege het aanvullen van de voorraden.

Dominica
Dominica staat bekend om zijn bijzondere natuur en de ‘Boiling Lakes’ maken dan ook onderdeel uit van ons programma, net als een bezoek aan de rastafari die op dit eiland wonen.

Curaçao
Na een tussenstop op Klein Curaçao is het tijd voor een bezoek aan dit prachtige eiland. School at Sea besteed aandacht aan het Nederlandse slavernijverleden, onder andere met een bezoek aan Kura Hulanda, het slavernij museum.

Aruba
Op dit eiland is er aandacht voor alle verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende Antillen en tijd voor ontspanning in de discobus.

San Blas Eilanden
Op de bounty eilanden van de San Blas maken we kennis met de Kuna. Ook zullen we in dit gebied op bezoek gaan bij een Kuna stam waar we een week gaan logeren.

Providencia
School at Sea bezocht het Colombiaanse eiland Providencia al een paar jaar aan vanwege de ligging en het prachtige natuurgebied, met name onder water. Ondertussen is het als officiële stop in het programma opgenomen.

Cuba
Cuba is het gaafste onderdeel van School at Sea volgens de leerlingen van de afgelopen jaren. Op dit eiland gaan we 7 dagen op eigen reis, waarbij we zelf de route, de slaapplaatsen en het vervoer vaststellen en het budget beheren. Natuurlijk gaat er een volwassene mee voor de veiligheid, maar die bepaalt niets.

Bermuda
Na Cuba, waar een ijsje 7 cent kost zal het eiland Bermuda een flinke cultuurschok opleveren; hier kost een ijsje 7 dollar. Over de oorzaak van dit enorme verschil krijgen we les door de lokale docent economie.

Azoren
Na de tweede oversteek van de Atlantische Oceaan komen we bij het eiland Horta van de Azoren. Hier wordt het laatste schoolwerk gemaakt en gaan we op een laatste grote excursie. En dan is het tijd voor de terugreis richting Nederland.