Vandaag had ik mijn eerste Fondswerftraining, hier leer ik hoe ik via sponsors geld kan inzamelen voor mijn passie. Ik had al een infoavond gehad en het was vooral heel erg leuk om de mensen die ik daar ontmoet had weer te zien.

Papa en ik zijn dus vrij vroeg weggegaan omdat we om 11 uur al in Amsterdam verwacht werden en vanuit Groningen is dat toch minimaal anderhalf uur rijden. Toen we binnen kwamen vond ik het gelijk leuk, onze coach Brenda Sarbach heette ons welkom.

De training begon met een beetje wat de training inhoudt en wat je leert. Bij de introductie vertelde Brenda even over wat ze nog meer doet voor haar werk en wat meer over zichzelf.

Daarna moesten wij ons voorstellen en ik hoor je al denken: “vast zo’n standaard voorstelrondje”. Dat was het zeker niet. We moesten omstebeurt voor de groep gaan staan en vertellen wie we zijn en waar we woonden, maar ook onze motivatie waarom jíj per se naar School at Sea moet. Ik ging als eerste, want iedereen wachtte net zolang totdat iemand het initiatief nam. Nou dat was ik dus 🙂 Mijn maag draaide zich even om maar ik ging er helemaal voor!

Toen iedereen zich had voorgesteld vertelde ze over welke dingen je nodig hebt voor SAS, qua mindset, inzet en bewustwording. Ook moesten we kwaliteiten opschrijven van onszelf. Dit was best wel moeilijk omdat het best wel raar is om over jezelf te zeggen dat je ergens goed in bent.
We kregen ook huiswerk mee, dit had ik niet helemaal aan zien komen. Maar dit was geen gewoon huiswerk, het was ook nog eens leuk huiswerk :). We moesten namelijk elke dagen een zin tegen onszelf zeggen en we moesten elke dag onze successen van die dag opschrijven en die naar je SAS-buddy sturen.